Tilaa Kulkurin kielitesti

Mietityttääkö lapsen suomen kielen taito? Jos hän osaa lukea ja kirjoittaa suomeksi, voit tilata Internet-kielitestin. Testi sisältää Etäkoulu Kulkurin opettajan yksilöllisen arvion tuloksista ja sopii parhaiten 8-12-vuotiaille.

Huom! Testi ei ole välttämätön kursseille ilmoittautumisen kannalta.

Kielitesti on maksullinen (50 e/testi) ja se tilataan alla olevalla lomakkeella. Lähetämme laskun ja sen suorituksen saavuttua saat sähköpostiin tunnukset ja kirjautumisohjeet.

Testejä on kaksi: Ilves-testi vastaa suomalaisen opetussuunnitelman mukaan toisen luokan hyvän osaamisen tasoa ja Karhu-testi viidennen luokan hyvän osaamisen tasoa.

Testissä on viisi tehtäväsarjaa, jotka kartoittavat seuraavia kielitaidon osa-alueita:

• kielentuntemus
  • sanasto
  • kuullun ymmärtäminen
  • kirjoittaminen
  • luetun ymmärtäminen

Testin tavoitteena on auttaa opettajia, vanhempia ja oppilasta hahmottamaan oppilaan kielitaidon eri osa-alueiden tasoa. Testi on suuntaa-antava ja sitä käytetään suomen kielen opetuksen suunnittelun tukena. Testi kertoo, onko suomen kieli lapselle äidinkielen vai toisen kielen tasoinen ja helpottaa oikean kurssin valintaa.

Henkilökohtaisen palautteen lisäksi opettaja antaa neuvoja, mihin suomen kielen opiskelussa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.