Kulkuri ja Suomi-koulut

Etäkoulu Kulkuri tekee yhteistyötä myös ulkomailla toimivien, suomen kielen ja kulttuurin täydentävää opetusta antavien Suomi-koulujen kanssa. Yleisimmät yhteistyömallit opiskeluun ovat:

1. Suomi-koulu käyttää Kulkurin opiskelumateriaalia ja oppikirjoja ja lähettää oppilaiden kokeet ja etätehtävät Kulkurin opettajalle tarkistettavaksi.

Laajin ja käytetyin yhteistyömalli. Suomi-koulun opettaja toimii lähiopettajana, jonka johdolla opiskellaan. Opettaja lähettää oppilaiden kokeet/kirjoitelmat Kulkurin etäopettajalle. Oppilaat saavat yksilöllisen palautteen tehtävistä. Kurssin suoritettuaan he saavat todistuksen.

Opettajapalvelun hinta on 60 €/oppilas. Lisäksi Suomi-koulu tarvitsee oppikirjat sekä opiskeluoppaan ja etätehtävät. Opiskeluoppaiden hinta 30 € sisältää kopiointioikeuden oman koulun käyttöön.

Mahdollinen vain suomi äidinkielenä kirjallisilla etäkursseilla.

2. Suomi-koulu käyttää Kulkurin opiskelumateriaalia ja oppikirjoja, mutta opettaja tarkistaa kokeet ja tehtävät itse.

Halvempi ja kevyempi yhteistyömalli, jossa Suomi-koulu/vanhemmat maksavat vain opiskeluoppaasta tehtävineen (á 30 €) ja tarvitsemistaan oppikirjoista. Kirjallinen materiaali tarjolla vain suomi äidinkielenä opiskeluun.

3. Oppilaat ilmoittautuvat Kulkuri-verkkokoulun suomen kielen ja kirjallisuuden tai suomi toisena kielenä verkkokurssille.

Suomi-koulun opettaja seuraa oppilaiden opiskelua verkossa. Suomi-koulussa harjoitellaan hankalia asioita, suunnitellaan kirjoitelmia, treenataan kokeisiin ja harjoitetaan suullista kielitaitoa. Jos oppilailla on kannettavat koneet nettiyhteyksineen, verkkotehtäviä voidaan tehdä myös Suomi-koulussa.

Verkkokurssin hinta on 200 €/lukuvuosi/oppilas (+ mahdolliset oppikirjat).