Skip to Content
Ajankohtaista

Sivistyksen teemavuoden ilmiöprojekti huipentui sivistyksen supersankarien esittelyyn

Julkaistu:

Kulkurin ylläpitäjä Kvs-säätiö täyttää tänä vuonna 150 vuotta, ja sen kunniaksi opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt vuoden 2024 Sivistyksen teemavuodeksi.

Kulkurissa teemavuoden päätapahtuma oli koko koulun yhteinen Sivistyksen supersankarit -ilmiöprojekti. Tammikuusta maaliskuuhun Kulkurikampuksen ilmiöluokka oli lastattu toinen toistaan hauskemmilla ja hyödyllisemmillä tehtävillä: Sivistyksen saariston Supersankariakatemiassa tutkittiin omia vahvuuksia, pohdittiin sanojen supervoimaa, kokeiltiin ekotekoja ja tutustuttiin arjen sankareihin.

Ilmiöprojekti huipentui maaliskuussa oppilaiden omien ilmiötöiden, sivistyksen supersankarien esittelyyn. Kaikkiaan oppilaat esittelivät noin 250 sivistyksen supersankaria, joiden supervoimia ovat muun muassa reiluus, luonnonsuojelu, kodittomien auttaminen, kärsivällisyys, hyvän näkeminen kaikissa, kannustaminen, rohkeus, sinnikkyys ja ystävällisyys.

Oppilaat voivat toteuttaa toteuttaa ilmiötyön haluamallaan tavalla: piirtämällä, kirjoittamalla tarinan tai vaikka tanssimalla tai laulamalla. Tutustu oppilaiden supersankareihin napauttamalla kartan kuvakkeita:

Jaa artikkeli
Back to top